Himara aan de Albenese riviera is een geschikte plaats, alhoewel ook een plaatsje zoals Borsh in aanmerking zou kunnen komen. De hele zone bestaat uit mooie, kleine of grotere inhammen waar je absoluut een rustige plaats vindt om gezonde zeelucht en vitamine D op te slagen. Himara beschikt over hotels in alle prijscategoriëen, campings en restaurants met lokale of Grieks gerichte menu's. Wie toch niet opziet om een flinke wandeling te maken, kan naar het kasteel trekken om van een mooi uitzicht over de Ionische Zee en de kustlijn te genieten.

Wie niet zo van de zee houdt, kan zijn gading vinden aan het Ohrid meer. In de omgeving van het gezellige stadje Pogradec ligt het plaatsje Tushemisht juist voor de grens met Noord-Macedonië. Het is rustig en biedt toch mogelijkheden om wat rond te kijken. Op wandelafstand ligt het park Drillon waar je een dagje van de mooie natuur kan genieten. Uitstappen naar het Prespa meer en naar het klooster van Sven Naum behoren tot de mogelijkheden.

Een derde mogelijkheid is voor wie van de bergen houdt. Thethi ligt midden in de Vervloekte Bergen en wie absolute rust wil, kan die daar vinden. Internet is in de betere verblijfplaatsen wel beschikbaar, maar eens buiten is de kans zeer groot dat je zelfs geen bereik hebt voor telefoon. Wil je een tijdje echt met rust gelaten worden, kom dan hier op adem. Houd er wel rekening mee dat dit een veelbezocht uitgangspunt is voor trekkers en die zijn al op stap vanaf juni. In de zomermaanden krioelt het er van de "dagjestoeristen" die via reisagentschappen Thethi aandoen als een bijna verplichte stop. Thethi was namelijk lange tijd het uithangbord van het Albanese toerisme als "ongerept" en "typisch". Vanaf half mei tot half juni en in september zal dat wel zo zijn.