Wandelen in de dalen van de Albanese Alpen, ook wel de Dinarsiche Alpen genoemd. Diepe valleien, wilde rivieren, beboste berghellingen, hoge watervallen, kleine authentieke dorpjes, vriendelijke bevolking, boeren en schaapsherders. Albanië is Europa met een nostalgische sfeer. De wandelingen in de bergen en het binnenland zijn redelijk pittig. Enige ervaring met wandelen in de bergen is wenselijk. Het terrein is meestal stenig en soms een stukje hoogtevreesgevoelig. De Alpine lange afstand wandelroute is een lus die zich uitstrekt van zuid naar noord van Razem via Thethi, Lepushe, Tamara, terug naar Razem in het noordwesten van Albanië. Het is ongeveer 130 kilometer lang. De route neemt u mee door de Vervloekte Bergen, over het 'Dak van Albanië' in de voetsporen van de Britse schrijfster en filantrope Edith Durham, en staat bekend als "Het Albanese Alpine Trail".

Het Sub-Alpine wandelen kan gedaan worden in de prachtige omgeving rond Permet of rond Voskopoja in de regio Korce. Deze wandelingen zijn lichter en uitstekend voor het observeren van fauna en flora en uitstekend te combineren met culturele bezoeken.

De fotos hieronder met de groepswandelingen zijn van Past and Present Journeys. Voor meer informatie kan je terecht bij Skanderbegtours.